Wat kun je doen met groene thee? lees hier 5 handige tips!

Wat kun je doen met groene thee? lees hier 5 handige tips!

Ik ben een echte theeleut, ik lust eigenlijk bijna alle soorten thee. Het liefst drink ik de hele dag door alleen maar thee, van groene thee tot fruitige thee en normale thee. Nu weet ik dat thee eigenlijk ook heel goed voor je is , dit komt natuurlijk ook omdat thee eigenlijk alleen maar water met een smaakje is. En dat water  is weer heel goed voor bijvoorbeeld je haar , helpt tegen vermoeidheid en is goed voor je vochtbalans. Ik drink eigenlijk heel veel groene thee, bijvoorbeeld groene thee met citroen of groene thee met gember. Groene thee is één van de minst bewerkte theesoorten. Hierdoor bevat het de meeste antioxidanten. Antioxidanten is een verzamelnaam voor stoffen zoals de vitamines E en C.  Maar wat kan je nog meer met groene thee doen? hier heb ik 5 handige tips voor de thee liefhebbers onder ons.

groene thee

#1: Groene thee helpt bij het afvallen. Door een paar grote koppen groene thee per dag te drinken zul je natuurlijk niet gelijk kilo’s afvallen. Als je bij het drinken van groene thee gezond eet en sport kan het de vetverbranding stimuleren en hierdoor ga je resultaat zien.

#2: Groene thee verhoogd de bescherming van zonnebrand. Je kunt dus voordat je een zonnebrand aanbrengt groente thee op de huid aanbrengen. hierdoor ben je dan extra beschermd. Dit komt door de werking van de antioxidanten op de huid.

#3: Groene thee helpt tegen wallen en donkere kringen. Heb je groene thee gedronken? gooi de zakjes niet weg. Leg ze in de koelkast om af te koelen. Ga hierna lekker onderuit gezakt op de bank zitten met de ogen dicht en plaats op elk oog een theezakje. Laat dit zo’n 10 minuten op de ogen liggen. De wallen en de donkere kringen rondom de ogen zullen verminderen.

#4: Maak je  eigen stoombad. Maak een bak met heet water en hang hier een paar groene thee zakjes in, ga er vervolgens boven hangen ”stomen” en je huid word diep gereinigd.

#5: Gebruik groente thee om je eigen gezichtsmasker te maken. zo doe je dat : Meng groene thee blaadjes met honing of yoghurt met elkaar. Smeer je gezicht goed in en laat het ongeveer zo’n 15 minuten zitten. Hierna even afspoelen en je bent weer als nieuw!

 

Ik ben benieuwd naar jullie tips!

 

Volg:
Dit artikel kan affiliate links bevatten die vooraf niet bekend waren bij het maken van deze blogpost.
Share:

6 Reacties

 1. 6 maart 2017 / 16:27

  Handige tips! Die van de zonnebescherming kende ik nog niet!

 2. 6 maart 2017 / 10:49

  Die van de zonnebrand wist ik nog niet, wat leuk! Zeker met mijn gevoelige huid (en voorliefde voor groene thee) is dit een supertip! Is het dan het idee dat je met een gebruikt theezakje over je huid een laagje aanbrengt? Deze zomer maar eens uitproberen!

 3. 5 maart 2017 / 12:56

  Hee wat handig zeg, dit wist ik nog niet. Alleen dat het voor donkere kringen gebruikt kan worden heb ik wel ergens een keer gehoord.

 4. 5 maart 2017 / 10:18

  Wat een leuke tips.. heb je ze ook allemaal getest? Zo’n dieptereiniging is ook fijn.

  Groetjes, Jeanine.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *